Bevar dit hjerte

Udgivet fre d. 29. nov 2019, kl. 12:58
Nyheder

Ja, nu tænker en og anden måske, at det skal handle om motion og sund kost, som vi ved, er godt for hjertet. Det skal det ikke! … eller… måske alligevel? Bevar dit hjerte for derfra udgår livet, står der i Ordsprogenes Bog 4, 21-23. Julen er jo også hjerternes fest, så lad os da tale om det hjertelige.

 

Stands lige og brug et øjeblik på at finde en situation frem fra dit eget liv, hvor du blev modtaget med åbne arme og stor hjertelighed… Mærk så fornemmelsen.

Eksemplet over alle eksempler på sådan en modtagelse kommer fra Det Ny Testamente, hvor Jesus fortæller om den barmhjertige far (Lukas 15, 11 – 32). Her ser vi, hvad hjertelighed er. Hjertelighed er meget mere end korrekt venlighed og høflighed.

Hjertelighed er at åbne sit hjerte for andre og give af sig selv og sit eget uden forbehold. Hjertelighed er at slå ud med armene og favne. Hjertelighed er at lukke sit ansigt op og komme den generte og bange i møde ved at se venlig ud fordi hjertets lys skinner i ens øjne. Hjertelighed er at være årvågen og fornemme, hvad der er vigtigt for andre og hjertelighed er, at man derpå uselvisk er villig til at udskyde sine egne behov og planer for en tid.

 

Hjertelighed er også ydmyghed. Hjertelighed er at tage ansvar for sine relationer og omgivelser og lade dem få plads hos sig. Hjertelighed er at møde andre med tillid og trofasthed. Hjertelighed er gavmildhed og gæstfrihed ud over alle grænser.

Derfor er en hjertelig person så dejlig at gæste, for er der noget bedre end at være i en atmosfære af hjertelighed?

Hjertelighedens kilde er den dybe glæde, der flyder som en evig kilde under fødderne på os. Den kilde, der har flydt lige fra tidernes begyndelse, gennem julenat og påskemorgen.

 

Hjerteligheden har vi lært af Vor Herre selv, og som døbte og kristne er vi forpligtet på at føre den ud i livet.  Det er sundt for både krop, sind og sjæl!

Hvordan står det til med hjerteligheden hos dig? 

Helle Viuf