Hånden på værket – passer du på det?

Udgivet tir d. 16. apr 2019, kl. 14:30
Nyheder

Ude i kirkens gård står et enkelt, ensomt træ. Engang stod der fire, et i hvert verdenshjørne. Men de tre gik med tiden under. Måske er det næsten symbolsk for tiden? Jordkloden vånder sig, art efter art bukker under og går til. Vi taler om klimaforandringer, formentlig pga. vores overforbrug og misbrug af den klode, Gud har givet os at forvalte.

Dengang Gud skabte verden, skabte Han den som et paradis på jord; det bedst tænkelige til sine skabninger, var Hans tanke. Men det varede ikke længe før…

I kender fortsættelsen (1. Mos.).  

Mit konfirmandhold har båndlagt kirkens sidste træ ved at pakke det ind i strik i alle regnbuens farver. Her står det ikke bare som symbol på, at vi skal tage godt hånd om det, Gud har givet os. Men det står der også som deres opråb til os voksne: Tag jer nu sammen med det klima!!!   

Og hvad mere er: konfirmanderne har selv strikket det. Gud har skabt os mennesker til at være kreative og skabende, og Gud har skabt os med flere talenter, end vi aner. Vi kan meget mere, end vi tror.  

Der er en overvægt af drenge på mit hold. Men her kan I selv se, at drenge også kan lære at strikke. En hel dag, 6 timer, strikkede og strikkede vi, og imens gik ikke bare hyggesnakken, men også de dybe, alvorlige samtaleemner blev taget under kærlig behandling, mens vi sad der og strikkede sammen. Jo, og så blev der ind imellem regnet. På tavlen blev der ført nøje regnskab med både løbelængder, gram og færdigmål.  

Det er håndens teologi, drevet af Ånden. Det er vigtigt, at forkyndelse ikke bare er til øret, men også bliver lagt i hånden på konfirmanderne, f.eks. ved at de lærer en lillebitte bid af et håndværk. Der ligger et glimt af Gud i enhver af os, som kommer allertydeligst til udtryk, når vi selv skaber et værk: med hånd og Ånd. I kan læse mere om såkaldt craft theology på www.helleviuf.dk/bagsiden, hvor der både er billeder og ideer til, hvordan også du kan komme i gang.

Det gælder ikke bare konfirmander, men det gælder også dig, kære læser: find din skabende kreativitet frem.  

  Helle Viuf